4 Ağustos 2010 Çarşamba

ton balıklı dürüm


Malzeme:
170 gr ton balığı(yağsız)
yarım kırmızı soğan
2 domates
2 ç.k. maydanoz
2 ç. k. siyah zeytin
dürüm ekmeği
sos:
1 ç.k. zeytin yağı
1 ç.k. limon kabuğu rendesi
1 ç.k. limon suyu
tuz ve kara biber
yıkanmış ayıklanmış yeşillik(marul maydanoz v.s.)

hazırlanması:
ton balığı,soğan ,maydanoz ve zeytinler bir kasede karıştırılır.Hazırlanan sosun yarısı bu karışıma eklenir yarısı da yeşilliklere eklenir ve karıştırılır.dürüm ekmeğinin içine sırasıyla önce bir dilim domates ton balığı karışımı ve birazda yeşillik eklenir.ekmek rulo yapılır ve servise hazır; afiyet olsun.
(ç.k.=çorba kaşığı)